Загроза чергового ракетного удару: у кількох областях України оголосили про відключення електроенергії

Фактично на всій території нашої країни зараз оголошено повітряну тривогу.

Енергетична інфраструктура.

Енергетична інфраструктура. Фото - скріншот YouTube-відео.

У яких саме регіонах України превентивно відключили електроенергію, пише «НБН», з посиланням на пресслужби різних енергопостачальних компаній.

Зокрема, поки що «світла» немає лише у Дніпропетровській, Київській та Сумській областях, а також у Києві. Але ситуація така, що електроенергію можуть відключити й в інших областях.

«У зв’язку з загрозою ракетного обстрілу, за розпорядженням НЕК «Укренерго», відбуваються екстрені відключення електроенергії. Просимо вас не нехтувати своєю безпекою та пройти у найближче укриття!», – повідомлення від пресслужби «Сумиобленерго».

Повідомлення Сумиобленерго. Фото – скріншот Facebook.

У пресслужбі ДТЕК інформують аналогічно – відключення електроенергії розпочалися у Києві, Київській та Дніпропетровській областях.

Повідомлення ДТЕК. Фото – скріншот ТГ-каналу.

Зазначимо, що від ракетних ударів армії РФ по Запоріжжю, завданих у ніч на 10 лютого, пошкоджено кілька об’єктів енергетичної інфраструктури. Лише за одну годину до цього обласного центру «прилетіло» 17 ракет, що є найбільшою їх кількістю з 24 лютого 2022 року, з початку війни Росії проти України. Таку інформацію у своєму Telegram-каналі надав секретар міськради Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Повідомлення Куртева. Фото – скріншот ТГ-каналу.

Раніше ми писали, яка проблема не дозволяє окупантам надто часто використовувати ракети «Кинжал» під час атак на Україну.

Exit mobile version