Китай зачинив двері для ВООЗ: організація відмовляється від розслідування походження COVID-19

Всесвітньою організацією охорони здоров'я було перервано завершальний етап розслідування щодо появи коронавірусної інфекції через серйозні перешкоди у збиранні інформації.

Медики

Фото - nature.com

Про те, що завадило відновити весь перебіг подій про раптове виникнення COVID-19, пише «НБН» з посиланням на журнал «Nature».

За словами фахівців, вони відчувають глибоке розчарування, що процес розслідування ніяк не просувається вперед, й це заважає розумінню того, як коронавірусна інфекція SARS-CoV-2 вперше заразила людей. Ця інформація дуже важлива для запобігання ймовірним спалахам захворювання у майбутньому. Причина зупинення розслідування – Китай закрив доступ до країни для медиків із цієї міжнародної організації, і ВООЗ не може нічого зробити для відновлення досліджень.

Втім, голова ВООЗ Тедрос Гебреїсус продовжує спроби вийти на контакт із китайськими чиновниками, щоб переконати КНР почати ділитися відомостями про вірус. Співробітники ВООЗ теж пов’язувалися з центром контролю захворювань Китаю, щоб розпочати хоча б якусь співпрацю.

Зазначимо, що час для збору всіх необхідних даних щодо джерела COVID-19 фактично минув, проте вчені мають вичерпну інформацію, яка дозволить не допустити повтору глобальної пандемії.

Раніше ми писали, як зрозуміти, що ви їсте надто багато солі.

Exit mobile version