Кремль не готовий застосувати ядерну зброю: генерал Ходжес пояснив чому

Екс-командувач армією США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес висловив свою думку щодо готовності Кремля використовувати ядерну зброю.

Бен Ходжес

Фото – whoswhos.org

В інтерв’ю виданню «Новое время» Ходжес відповів на питання, яке хвилює багатьох, – чи використає Москва ядерне озброєння. Він переконаний, що російське керівництво не піде на такий крок, інформує «НБН».

За словами відставного генерала, Вашингтон надто переоцінив ризики ескалації з боку країни-агресора з використанням ядерної зброї. Тому Білий дім та Міністерство оборони США поступово приймали рішення про постачання озброєння Україні.

Зараз американська влада все більше переконується в тому, що росіяни не підуть на ядерний удар і Вашингтон вже не проти того, щоб ЗСУ атакували об’єкти РФ на території Кримського півострова.

Крім того, глава США Джо Байден чітко дав зрозуміти кремлівському диктатору Володимиру Путіну, що для Росії наслідки використання ядерного озброєння будуть катастрофічними. Такий же сигнал диктатор отримав із Китаю, і, на думку колишнього військового, глава Кремля повірив їм.

«Жодних переваг на полі бою ядерна зброя теж не дасть. Тому я не вірю у можливість її застосування. Я думаю, що Путін – це зло. Але він не божевільний. І він не самогубець. Згадайте, як під час пандемії він сидів за столом за десять метрів від найближчих радників. Це не схоже на людину, яка жити не хоче», – додав Ходжес.

Раніше експерти Інституту вивчення війни оцінили готовність Путіна до затяжної війни з Україною та ядерної атаки.

Exit mobile version