У Східному угрупуванні військ ЗСУ не виключають новий наступ росіян на Харків та Куп’янськ

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий не виключає, що російські окупаційні сили можуть піти у повторний наступ на Харків та Куп'янськ.

Російські окупанти

Фото – ap.org

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» Череватий повідомив, що загарбники намагаються контратакувати у напрямку Куп’янська, проте українські захисники контролюють ситуацію та зупиняють ворога, інформує «НБН».

За словами речника Східного угруповання, наші військові постійно відстежують дії окупантів, і Харківська область готова відбити можливу атаку росіян.

«Теоретично вони можуть завдати такого удару на будь-якому напрямку. Важливіше те, що вони постійно в полі зору. Ми маємо дуже потужну розвідку. Харківська область готова, там є підрозділи, загартовані у боях, які зустрінуть ворога», – запевнив військовий.

Він нагадав, що путінська армія не змогла здійснити бліцкриг на Харківському напрямі у лютому минулого року. ЗС РФ вдалося просунутися у регіоні, але й тоді вони зустріли великий опір українців, які швидко приєднувалися до територіальної оборони.

Говорячи про нинішню ситуацію, Череватий зазначив, що за ворогом ведеться постійне спостереження, всі наші військові перебувають у бойовій готовності, тому навряд чи загарбникам вдасться зробити якісь несподівані, стрімкі дії.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов висловився про наступ путінських військ на Суми, Харків, Чернігів та Київ.

Exit mobile version