Гуманітарний поліцейський контингент: Польща дійшла до лінії фронту у боротьбі за безпеку в Україні

Варшава відрядила поліцію у нашу країну поліціянтів, які повинні були допомогти у наведенні певного порядку на територіях, нещодавно покинутих російськими загарбниками.

Польський сапер.

Фото - wp.pl

Про те, як відбулася 5-місячна операція з розмінування українських поселень, в якій брали участь 98 поліцейських-добровольців, пише «НБН», посилаючись на матеріал видання “Wirtualna Polska“.

Зокрема, ця важлива кампанія розпочалася після того, як уряд України попросив країн-членів «ATLAS»(об’єднання антитерористичних підрозділів ЄС) відправити своїх саперів через відсутність власних фахівців зі збройних сил України.

Зауважимо, що сапери НАТО не могли брати участь у зачистці територій через ймовірну негативну реакцію РФ. У результаті з 38 держав, включених до «ATLAS», відправити своїх саперів дала згоду виключно Польща – влітку 2022-го року, з поданням глави польського МВС, сформували «Гуманітарний контингент поліції», до складу якого входили офіцери окремих підрозділів контртерористичної поліції, фельдшери, а також дві собаки, які можуть шукати міни.

Загалом, цим польським гуманітарним контингентом було очищено від снарядів понад 342 000 квадратних метрів земель, й приблизно 2 000 потенційно небезпечних предметів – нейтралізовані. Водночас під час операції, жоден із членів місії не постраждав. Зараз у ГУ поліції Польщі вирішили тимчасово зупинити місію, оскільки побоюються можливого наступу армії РФ.

Раніше ми писали, що уряд США не дозволить Китаю допомогти РФ у війні проти України.

Exit mobile version