У Повітряних силах ЗСУ пояснили, чому окупанти не здійснили масовану ракетну атаку на Україну 24 лютого

Спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, чому російські загарбники не атакували нашу країну ракетами у річницю повномасштабного вторгнення.

Російська крилата ракета

Фото – facebook.com

В ефірі національного телемарафону речник Повітряних сил заявив, що російські окупанти не здійснили масовану ракетну атаку на Україну 24 лютого, оскільки, ймовірно, «не могли собі цього дозволити», інформує «НБН».

За словами Ігната, тоді путінська армія не підготувала необхідної кількості ракет для масштабного удару по нашій країні. Водночас війська Російської Федерації тримають у Чорному морі багато кораблів-носіїв крилатих ракет, сумарний залп яких становить понад 40 ракет.

Полковник підкреслив, що жодного разу така кількість «Калібрів» не вилітала з ракетоносіїв у Чорному морі, їхня більша частина летіла з бомбардувальників Ту-95.

«Тому зміна застосування і ракет, і “Шахедів” мабуть пов’язана з їх наявністю і з тим, що вони можуть собі дозволити на цей час. У цьому і полягає вся їхня “тактика” та “стратегія”», – пояснив представник Повітряних сил.

Раніше Ігнат розповів, чи можуть росіяни проводити авіанальоти на Україну, як у Сирії.

Exit mobile version