Втрати Росії в Україні вперше з часів ДСВ наблизилися до історичного максимуму: названо цифри

РФ втрачає у війні проти нашої країни більше «живої сили», ніж раніше зафіксовано у всіх збройних сутичках чи конфліктах, починаючи з завершення Другої Світової Війни.

Російські окупанти.

Фото - gettyimages.com

Про конкретні цифри втрат російських окупантів, пише «НБН», посилаючись на доповідь, опубліковану на сторінці Центру стратегічних і міжнародних досліджень США(CSIS).

За статистикою, сумарні втрати Росії в Україні, як убитими, так і пораненими, становлять від 200 000 до 250 000 осіб. До цих цифр входить не лише російська армія, а й найманці різних ПВК, включаючи «вагнерівців», або інших бойовиків з так званих «ДНР/ЛНР».

Варто зазначити, що найбільші втрати, від часу закінчення ДСВ, СРСР зазнав вторгнення до Афганістану — від 14 000 до 16 000 осіб. Офіційна інформація про втрати у Чечні коливається від 12 000 до 25 000 осіб. Також, з 2014-го року, й до повномасштабної війни з Україною, на Донбасі загинули від 6 000 до 7 000 російських військових.

Крім цього, аналітики вважають, що швидкість втрат Росії в Україні істотно більша за темп у попередніх конфліктах – за перший рік повномасштабного вторгнення в нашу країну, РФ втрачала, в середньому, від 5 000 до 5 800 за місяць.

Можна провести просте порівняння: у Чечні ці цифри варіювалися від 95 до 185 солдатів на місяць, а в Афганістані від 130 до 145 військовослужбовців на місяць.

У CSIS упевнені, що основним прорахунком Росії є підтримка захисників України місцевим населенням. У Кремлі вважали – прості українці не триматимуться за нинішню владу і Президента Володимира Зеленського. Ще один важливий фактор – успіх ЗСУ пов’язують із використанням БПЛА, сучасних систем зв’язку та озброєння, а також отриманням даних розвідки, яку здійснюють цивільні.

Раніше ми писали, що Кулеба перерахував 5 головних провалів росіян за рік війни в Україні та дав їм цінну пораду.

Exit mobile version