В ООН відреагували на відео із розстрілом беззбройного українського полоненого: свідоцтво попередньо визнано «справжнім»

Фахівці ООН вважають — цей відеозапис зі стратою російськими окупантами захисника України «може бути оригінальним».

Тимофій Шадура.

Фото - nv.ua

Які висновки зробила комісія ООН, пише «НБН», посилаючись на заяву спікера Управління Організації Об’єднаних Націй з прав людини, опубліковану The Guardian.

Експерти ООН отримали доступ до цього відеозапису, раніше масово розміщеного в різних соцмережах. Підсумки: на кадрах можна чітко розглянути, що українського солдата «виведено з ладу [не в бою]», а потім, схоже, страчено солдатами ЗС РФ. Таким чином, навіть відштовхуючись від результатів попереднього вивчення, в ООН вважають – відео, ймовірно «справжнє».

Також спікер нагадала, що з початком війни РФ проти України, Управлінням ООН з прав людини, було зафіксовані численні недотримання норм міжнародного гуманітарного права щодо військовополонених, зокрема, випадки масових страт українських полонених. За всіма подібними фактами обов’язково проведуть «неупереджені та ефективні розслідування, а винні будуть притягнуті до відповідальності».

Нагадаємо, що за інформацією Міноборони України, загиблий військовий — боєць 30-ї окремої мехбригади Тимофій Шадура, який зник безвісти з 3-го лютого 2023-го року, під час оборони Бахмута.

Exit mobile version