«Відмінний бізнес»: італійський моряк продав РФ секрети за копійки та отримав довічне

В Італії хочуть відправити на максимально можливий термін свого громадянина за те, що той шпигував на користь Росії.

Поліція Італії.

Фото - reuters.com

Про те, які саме відомості італієць Вальтер Біот, який присягнув своїй країні та перебував на військовій службі, шукав для Кремля, пише «НБН», посилаючись на прокуратуру Італії, заява якої опублікована у Corriere della Sera.

На думку звинувачення, провину Біота повністю доведено. При цьому, затриманий був капітаном фрегата, і взятий під варту ще 2021-го року. Порушення Біоти полягає у передачі російському чиновнику конфіденційної документації за відносно скромну суму у 5 000 євро.

Підкреслимо, що в момент затримання, правоохоронці виявили у Біоти носій інформації та ту саму коробку з готівкою. Таким чином, екскапітан військового фрегата звинувачується військовою прокуратурою у розголошенні секретної інформації з метою сприяння шпигунству, передачі конфіденційних даних, а також у проведенні прихованого фільмування з метою шпигунства.

Крім процесу військової прокуратури, проти італійця, який після свого арешту перебуває у в’язниці, ще й заведені цивільні справи, теж зі звинуваченнями у шпигунстві/розкритті державної таємниці, але вже й плюс корупція.

Раніше ми писали про шпигунство за допомогою промислового обладнання, і чому влада США побоюється стеження Китаю.

Exit mobile version