Ченці УПЦ МП не виселятимуться з Києво-Печерської Лаври: заява Павла “Мерседеса”

Священнослужителі Української православної церкви Московського патріархату не мають наміру виселятися з Києво-Печерської Лаври.

Павло Мерседес

Фото - liga.net

Як передає “НБН“, про це у своєму відеозверненні заявив скандальний намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло (Лебідь/”Мерседес”).

“У нас немає намірів виселятися, і ми не станемо цього робити, тому що зараз діють закони, які підтримують людину. Погрожувати нам розправою – це вже не 1917-й рік. Зараз уже є світова спільнота, є певна культура. Адже ми ще не розпочали старанну молитву, щоб Господь продемонстрував диво, але, швидше за все, нас таки змусять”, – сказав священнослужитель.

Водночас владика Павло додав, що релігійна громада, яку він представляє, не є колаборантами, але громадянами своєї країни, які проживають у цьому місці з 1988 року, тому у багатьох є тільки це місце.

“Нікому не вдасться відірвати нас від любові Божої”, – додав владика.

За словами митрополита Павла, УПЦ МП “не заперечує законних дій”, зокрема інспекцій комісій. Також церковники УПЦ МП кажуть, що їм не надали законних підстав для виселення.

Нагадаємо, раніше ми писали про коментар ГУР МОУ щодо можливості обміну українських військовополонених на чинців УПЦ МП.

Exit mobile version