В ISW оцінили здатність «вагнерівців» захопити Бахмут: наступ ПВК наближається до кульмінації

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомляють про наближення кульмінації наступу армії російського олігарха Євгена Пригожина у Бахмуті Донецької області. Аналітики розповіли, чи зможуть бойовики здійснити захоплення міста.

ПВК «Вагнер»

Фото – novoeizdanie.com

У звіті про російсько-українську війну за середу, 15 березня, американські експерти повідомили, що наступальний потенціал приватної військової компанії під Бахмутом знизився, інформує «НБН».

Це підтверджує помітне зменшення кількості обстрілів у місті та його околицях, зафіксоване українськими військовими. Також найманці не змогли досягти у цьому районі якихось значних успіхів – напередодні окупанти заявили про «захоплення» крихітного села Залізнянське, розташоване за дев’ять кілометрів від Бахмута.

Бойовики здійснюють локальні атаки на невеликі населені пункти на північ від Бахмута, які легше окупувати, проте не можуть взяти під контроль саме місто.

Аналітики ISW стверджують, що захоплення цих і розташованих на схід від траси Е40 населених пунктів не посилить здатність армії Пригожина досягти важливих оперативних успіхів.

Ймовірно, наступ «вагнерівців» на Бахмут починає наближатися до кульмінації і щоб її подолати, росіянам доведеться залучати значні резерви. Фахівці констатували, що самих наступальних дій ПВК для захоплення міста буде недостатньо.

Нагадаємо, російський опозиціонер Марк Фейгін заявив, що збройне формування Пригожина під Бахмутом може зникнути.

Exit mobile version