У Повітряних силах розповіли, яку хитрість окупанти застосовують під час ракетних атак

Спікер Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів, яку хитрість російські загарбники застосовують під час масованого ракетного обстрілу нашої країни.

Запуск російської крилатої ракети Х-101

Фото – ria.ru

В інтерв’ю «24 каналу» спікер Повітряних сил розповів, що для здійснення масованих атак на Україну ворог прокладає маршрут ракет і дронів-камікадзе так, що вони можуть навіть літати по колу, інформує «НБН».

За словами Ігната, окупанти використовують рельєф місцевості, щоб ракети та ударні безпілотники летіли якнайнижче. Так як ці повітряні цілі стають радіолокаційно невидимими, їх складніше підловити та ліквідувати. Крім того, крилаті ракети притискаються нижче до землі і під час польоту сканують рельєф місцевості.

Полковник додав, що зенітні ракетні комплекси середньої дальності, які є на озброєнні нашої армії, не можуть фізично покрити всю Україну. ЗРК постійно переміщуються, прикриваючи об’єкти критичної інфраструктури та найважливіші стратегічні напрями.

Також речник Повітряних сил розповів, куди тепер Росія направлятиме свої ракети після провальних спроб ліквідувати українську енергосистему.

Exit mobile version