У НАТО мають намір зупинити Росію: Альянс хоче розмістити до 300 тисяч військових на кордоні з РФ

В організації Північноатлантичного договору почали думати про посилення східних кордонів із Росією за рахунок накопичення техніки та військового контингенту до трьох сотень тисяч солдатів. Далі в матеріалі про те, навіщо це потрібно Північноатлантичному Альянсу.

Військові НАТО

Фото - rbk.ua

Як інформує “НБН” з посиланням на Politico, НАТО це потрібно для того, щоб унеможливити розширення Російською Федерацією війни за межі Української держави.

Згідно з даними видання, НАТО хоче зупинити Російську Федерацію, якщо вона думає розширити війну за межі України. Як наслідок, в Альянсі почали говорити про зміцнення власних східних рубежів і необхідність направити на лінію кордону до трьох сотень тисяч військових РФ.

Зазначається також, що такого роду дії вимагають від тридцяти членів Альянсу координації, а також великих зусиль, щоб вони змогли надати солдатів, місце для їхніх тренувань, величезну кількість зброї, боєприпасів та іншого спорядження.

Також є інформація про те, що до першого ешелону військ Північноатлантичного Альянсу може увійти близько ста тисяч солдатів, які повинні будуть бути готовими до висунення протягом десяти днів. У його складі можуть бути військові з Польщі, Латвії, Литви, Норвегії, а також Естонії.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Туреччина ратифікує вступ Фінляндії до НАТО.

Exit mobile version