Наступ росіян на Бахмут провалився: військовий експерт вказав на нюанс великої поразки окупантів

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко прокоментував заяви ЗСУ про провал наступу путінської армії на Бахмут Донецької області.

Бахмут

Фото – AP Photo

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомляв, що армія Путіна атакує Бахмут за інерцією, але не може тактично завершити операцію із захоплення міста.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «24 канал».

За словами Коваленка, країна-агресор сконцентрувала біля Бахмута весь ресурс, який був зосереджений на Донеччині. Також ЗС РФ перекидали до міста ті частини, які спочатку відправляли на Луганщину, Південь України та інші напрямки фронту. Якісь ресурси Росія забрала із Криму.

Експерт нагадав, що спроби росіян взяти під контроль Бахмут тривають дев’ять місяців, проте за цей час вони так і не здійснили тактичного чи оперативного оточення міста.

Окупанти кинули на захоплення Бахмута все, що могли, але це не дало їм успіху, що говорить про фактичну поразку в боях за місто на тактичному рівні.

Військовий оглядач зазначив, що весь Донецький плацдарм став Бахмутським, де «друга армія світу» сконцентрувала весь свій ресурс, зазнавши повної поразки. Загарбники продовжуватимуть спроби окупувати місто, але, як стверджує Коваленко, у майбутньому для них нічого не зміниться.

Раніше про стратегічний програш РФ у Бахмуті заявив колишній «міністр оборони ДНР» та екс-офіцер ФСБ Ігор Гіркін. Терорист похвалив українських захисників, які вибудували ефективну оборону навколо міста.

Exit mobile version