Ситуація навколо Бахмута та Авдіївки: полковник ЗСУ розповів, який сценарій лякає «вагнерівців»

Полковник ЗСУ у запасі, льотчик-інструктор, військовий експерт Роман Світан прокоментував ситуацію навколо бойових дій у Бахмуті та Авдіївці Донецької області.

Бахмут

Фото – nytimes.com

За словами Світана, Росія хоче повторити в Авдіївці той же сценарій, що й у Бахмуті, кидаючи останні сили на захоплення цих міст, зокрема найманців армії Пригожина.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на «24 канал».

При цьому ситуація в Бахмуті та Авдіївці відрізняється, але окупанти це не враховують при плануванні військових операцій. Загарбники поставили завдання наступати на мінімум двох-трьох напрямках, задіявши всі засоби та сили.

Полковник припускає, що РФ може забрати частину особового складу з фронту на Херсонщині, Луганщині та Запоріжжі для посилення Бахмутського та Авдіївського напрямів.

Експерт переконаний, що путінські війська не відійдуть від Бахмута, довкола якого вони самі собі створили «інформаційний капкан». Небезпечним клином для ворога може стати й Авдіївка.

Щойно окупанти зайдуть далі у бік Слов’янська, флангові удари з боку Бахмута та Білогорівки можуть повністю відрізати «вагнерівців». За такого сценарію найманці Пригожина опиняться в оточенні і це лякає бойовиків, оскільки російські військові можуть покинути їх.

Раніше речник Сил оборони заявив, що Авдіївка може стати «новим Бахмутом», повідомивши про перебіг бойових дій за місто.

Exit mobile version