У ОК «Південь» повідомили про ситуацію в Новій Каховці, вказавши на «херсонську прикмету»

Керівник прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк на тлі повідомлень про втечу росіян із Нової Каховки Херсонської області розповіла про ситуацію в місті.

Нова Каховка

Фото – shutterstock.com

Спікер ОК «Південь» розповіла, що російські загарбники поводяться у Новій Каховці так само, як і раніше у Херсоні напередодні його деокупації. Тоді росіяни розуміли, що визволення міста близько.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами Гуменюк, українські військові фіксують певні рухи контингенту РФ у Новій Каховці. Можливо, окупанти проводять ротацію, проте є ознаки того, що деякі частини вийдуть із тимчасово захопленого міста і повертатися туди не будуть.

Керівник прес-центру розповіла про «херсонську прикмету» – явне пограбування та мародерство напередодні звільнення населеного пункту. За її словами, путінські солдати в Новій Каховці почали ходити по магазинах і забирати все, що трапляється їм на очі.

Гуменюк додала, що при цьому поки що рано говорити, що путінські окупаційні сили втекли з міста або ось-ось зроблять це.

Нагадаємо, що мер Нової Каховки розповів про життя у тимчасово захопленому місті. Чиновник повідомив, що місцеві жителі не мають спокою від «визволителів» ні вдень, ні вночі.

Exit mobile version