Провал російських військ: армія РФ починає підготовку до контрнаступу ЗСУ

Аналітики Інституту вивчення війни розповіли про провал російського зимового наступу.

Знищена техніка РФ

Фото — Цензор НЕТ

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на дані “ISW“.

Як повідомили аналітики, так званий “великий” російський зимовий наступ добігає кінця.  За цей час російська армія мала повністю захопити території Донецької, а також Луганської областей, але все обернулося провалом для армії РФ.

Багато військових аналітиків 1 квітня заявляли про те, що армія Російської Федерації станом на 31 березня не змогла виконати ті цілі, які були поставлені владою. Тобто їм не вдалося повністю окупувати території Донецької та Луганської областей.

Крім цього експерти зазначили, що серед російських блогерів є занепокоєння, оскільки армія РФ вже не може здійснювати активні наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Тому вони вже зараз починають готуватися до контрнаступу ЗСУ, який, за даними росіян, може відбутися в період з 16 квітня 2023 року по 9 травня 2023 року.

Аналітики Інституту вивчення війни вже раніше говорили про те, що, швидше за все, російська армія не зможе виконати всі поставлені цілі до кінця березня.  Також фахівці говорили і про те, що росіянам просто не вистачає бойової сили. Крім цього, через провали армії влада Кремля може зробити зміну в командуванні.

Зазначимо, що раніше ми писали про загибель засновника батальйону “Торнадо” Данила Ляшука, також відомого як “Моджахед”.

Exit mobile version