Окупанти отримали новий імпульс у Бахмуті: британська розвідка з’ясувала, чому РФ відновила наступ

Розвідка Великобританії повідомила про поновлення наступу путінських окупаційних сил на Бахмут Донецької області. У відомстві повідомили, що ключова дорога для українських захисників перебуває під загрозою.

Бахмут

Фото – nytimes.com

Британська розвідка повідомляє, що російські загарбники одержали новий імпульс у Бахмуті. ЗС РФ відновили наступальні операції у районі міста, після того, як їх проведення значною мірою зупинилося з кінця березня.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У повідомленні сказано, що окупанти, здобувши «успіхи», ймовірно, просунулися до центру населеного пункту та нібито захопили західний берег річки Бахмутка.

У відомстві зазначають, що, швидше за все, під великою загрозою опинилася траса 0506, яка розташована на захід від Бахмута. Цей шлях для українських захисників є ключовим, оскільки через нього здійснюються поставки.

Країна-агресор посилила цей район регулярними силами ЗС РФ, зокрема ПДВ, тому путінські війська почали ефективніше вести артилерійський вогонь.

У розвідці Великобританії припускають, що відновлення наступу на Бахмут пов’язане із призупиненням ворожнечі та покращенням співпраці між «вагнерівцями» та командуванням російської армії на місцевому рівні.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що за Бахмут і Мар’їнку тривають запеклі бої, розкривши плани загарбників.

Exit mobile version