«Обставляють прапорцями» і ведуть на забій: військовий експерт пояснив, чому росіянам складно здатися в полон

Співдиректор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник розповів, чому російським військовим, зокрема мобілізованим, складно здатися в полон.

Мобілізація в Росії

Фото – slovoidilo.ua

В інтерв’ю виданню Оbozrevatel експерт пояснив, чому у російських окупантів виникають складнощі зі здаванням в полон в Україні, незважаючи на те, що у лавах путінської армії велика кількість тих, хто не хоче воювати, інформує «НБН».

За словами Мельника, загарбникам заважає добровільно скласти зброю специфічна «військова машина» держави-терориста. Він зазначив, що путінських солдатів ведуть певним «тунелем», із якого нікуди не подітися. Бійців просто «обставляють прапорцями» і ведуть на забій.

Минулого місяця в полон здалися понад 3000 військових РФ. Експерт, коментуючи статистику, наголосив, що росіян, які хочуть уникнути загибелі в Україні таким чином, насправді набагато більше. Однак не всі готові ризикнути, оскільки часто перспектива смерті їх лякає менше, ніж репресії Кремля.

Мельник додав, що окупанти не можуть просто перебігти на бік ЗСУ, піднявши білий прапор. У «визволителів» не багато шансів здатися в полон, оскільки є люди в їхніх лавах, які спостерігають за такими діями. Крім того, РФ продовжує використовувати практику загороджувальних загонів.

Нагадаємо, що минулого тижня Україна звільнила з полону ще десять військових та двох цивільних. У СБУ показали кадри обміну.

Exit mobile version