Почуваються, як у пастці: в ОК «Південь» розповіли про складне становище окупантів на Херсонщині

Глава прес-центру Сил оборони України Наталія Гуменюк розповіла, що відбувається у Херсонській області. За її словами, російські загарбники почуваються, немов у пастці, і намагаються прикритися спинами мирних жителів.

Російські окупанти

Фото – inosmi.ru

В ефірі телеканалу FREEДОМ речниця ОК «Південь» повідомила, що путінські окупаційні сили на лівому березі Херсонщини намагаються відсунутись для того, щоб обстрілювати правобережжя, при цьому не потрапляючи під удари ЗСУ, інформує «НБН».

За її словами, для цього росіяни намагаються сховатися за спинами місцевих жителів, а також зосереджують особовий склад та переносять пункти постійного базування глибше в тил. Також загарбники тимчасово виїжджають на бойові завдання, щоби негайно ретируватися, інакше захисники накриють їх вогнем.

Гуменюк зазначила, що завдяки ефективним ударам Сил оборони по ворожих складах забезпечення, техніці та запасам боєкомплектів, ЗС РФ все рідше застосовують РСЗВ та ЗРК С-300 для терору на Запорізькому та Херсонському напрямках. Також захисники тримають під вогневим контролем логістичні шляхи, якими путінські війська могли б відновити постачання.

Глава прес-центру запевнила, що це серйозно нервує загарбників, моральний дух яких падає з кожним днем через проблеми з ротацією та забезпеченням. Росіяни почуваються, як у пастці, з одного боку, їм є куди йти, з іншого – їм не дають зробити «жест доброї волі».

Раніше Гуменюк розповіла, що відбувається у тимчасово захопленій Новій Каховці, вказавши на «херсонську прикмету».

Exit mobile version