Відео з обезголовленням українського військовополоненого: розслідувачі пояснили, чому ці кадри потрапили до Мережі

У Мережі активно розповсюджуються кадри страти українського військовополоненого, де зафіксовано момент його обезголовлення російськими окупантами. Розслідувачі пояснили, як це відео потрапило до інтернету.

Російський окупант

Фото – apostrophe.ua

Розслідувачі InformNapalm, коментуючи кадри, де видно, як росіяни відрізають голову українському полоненому, повідомили, що окупанти й раніше чинили подібні злочини на окупованих територіях нашої країни ще у 2014 році, інформує «НБН».

Після повномасштабного вторгнення серед загарбників значно почастішала практика вбивств та тортур. За словами розслідувачів, росіяни відрізають українцям частини тіла не лише як елемент залякування та спроби зламати опір нашого народу.

Командири ЗС РФ віддають накази підлеглим катувати та вбивати, фіксуючи звірства на відео. Такі кадри для учасників злочину стають елементом «зв’язування кров’ю», після чого зменшується ймовірність того, що окупанти втечуть або здадуться в полон.

Розслідувачі припускають, що відео страти українців потрапляють в інтернет, якщо співучасник злочину зрадив чи втік, або кадри знайшли у смартфоні ліквідованого командира та оприлюднили їх. Тому якщо відео таких злочинів потрапляють до мережі, то, ймовірно, їх виконавці можуть бути вже мертві.

Зазначимо, що на кадри із обезголовленням українського військовополоненого росіянами відреагував глава ОПУ Андрій Єрмак.

Exit mobile version