Що впливає на здатність РФ витримати затяжну війну проти України: у ISW вказали на головний фактор

Аналітики американського Інституту вивчення війни розповіли про ключовий чинник, від якого залежить здатність Російської Федерації вести затяжну війну проти України.

Російські окупанти

Фото – ura.news

Експерти ISW у своєму звіті зазначають, що Кремль спочатку планував «бліцкриг» і не розраховував вести проти України затяжну війну, тому путінські окупаційні сили пішли у наступ, не маючи достатньо ресурсів, інформує «НБН».

За словами американських аналітиків, план РФ швидкої війни провалився, проте Кремль не відмовився від наміру контролювати Україну та ліквідувати її державність. Тому країна-агресор створює умови для затяжного збройного протистояння.

В Інституті вивчення війни наголошують, що здатність Росії витримати затяжну війну залежить від того, чи буде у держави-терориста час і простір для відновлення сил та оборонно-промислової бази.

У ISW зазначають, що успішний контрнаступ українських військ позбавить РФ перепочинку для відновлення військового потенціалу окупаційної армії та поповнення ресурсів.

Однак зараз у країни-агресора є на цей час, оскільки Захід надає Україні недостатньо допомоги, тому після успішної деокупації захисниками територій Херсонщини та Харківщини загарбники взимку перехопили ініціативу.

Раніше американські аналітики розповіли про «чистки», які влаштував Кремль у військовому командуванні РФ.

Exit mobile version