Ситуація в Бахмуті змінюється щогодини: офіцер ЗСУ розповів, яку частину міста контролює РФ

Офіцер ЗСУ, боєць бригади імені Івана Богуна Тарас Березовець розповів про ситуацію в Бахмуті Донецької області, яка змінюється вже не щодня, а щогодини.

Бахмут

Фото – AP Photo

В ефірі «24 каналу» Березовець розповів, що путінські окупаційні сили намагаються захопити Бахмут, 80% якого вони контролюють, інформує «НБН».

За словами офіцера, внаслідок контрнаступу захисників вдалося відбити та взяти під контроль раніше втрачені території. Крім того, українські військові, як і раніше, утримуюють місто, оскільки, по суті, «визволителі» фактично контролюють руїни, що їм нічого не дає.

Боєць зазначив, що окупанти захоплюють ці руїни тактикою «випаленої землі», закидаючи усі приміщення гранатами, атакуючи цими боєприпасами переважно вночі. Також з настанням темряви загарбники використовують дрони з тепловізорами, щоб виявити місцезнаходження захисників і завдати удару всім, що є в них в арсеналі.

Військовий додав, що зараз захищати Бахмут набагато складніше, ніж кілька місяців тому, оскільки у місті вже немає води, газу та світла. Найбільше бійці потребують питної води, через брак якої змушені пити життєво важливу рідину з каналізації, вкидаючи в неї знезаражувальні таблетки.

Як повідомлялося, представник Білого дому озвучив втрати путінських військ у Бахмуті.

Exit mobile version