Винищувачі для України: радник глави Міноборони назвав кількість F-16, яку хоче отримати Київ

Радник глави Міністерства оборони України Юрій Сак розповів, скільки американських багатофункціональних винищувачів четвертого покоління F-16 хоче отримати Київ від західних союзників.

Винищувач F-16

Фото – army.mil

Радник Резнікова повідомив, що Київ розраховує отримати від іноземних партнерів від 40 до 50 американських бойових літаків F-16, щоб сформувати з цієї авіації три чи чотири ескадрильї для захисту неба над Україною.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання Politicо.

За його словами, українське керівництво хоче, щоб тема передачі винищувачів нашій країні була у центрі уваги на саміті «Великої сімки» у Хіросімі та на саміті Північноатлантичного Альянсу у Вільнюсі.

Сак зазначив, що західні лідери запевнили главу держави Володимира Зеленського про те, що вони найближчим часом обговорять це питання. Незважаючи на те, що Франція, Британія, ФРН та Італія не можуть запропонувати нашій країні F-16, Київ хотів би, щоб вони, використовуючи свій важливий голос у міжнародній коаліції, підштовхували до цього Америку та Туреччину.

Нагадаємо, представник британського прем’єр-міністра Ріші Сунака розповів, чи може Київ розраховувати на отримання винищувачів Typhoon від Лондона.

Exit mobile version