Контратаки ЗСУ під Бахмутом: в ISW повідомили, що змінили окупанти у відповідь на успіхи захисників

В Інституті вивчення війни повідомляють, що Росія знову почала підтягувати додаткові сили для підкріплення наступальних операцій у Бахмуті Донецької області та захисту околиць міста від локальних контратак захисників.

Бахмут

Фото – AP Photo / Evgeniy Maloletka

У своєму звіті експерти ISW пишуть, що ЗС РФ намагаються посилити свої тактичні наступи в Бахмуті, незважаючи на те, що українські військові зосередилися на обмежених локальних контратаках у районі міста, інформує «НБН».

Аналітики звернули увагу на слова «глави ДНР» Дениса Пушиліна про те, що РФ посилила свої угруповання під Бахмутом для «стабілізації ситуації». У Міноборони України також повідомляли, що країна-агресор відтягує з інших ділянок фронту до цієї зони підрозділи ВДВ.

Також росіяни перекинули до району міста підрозділи 6-ї гвардійської мотострілецької дивізії Західного військового округу, які, ймовірно, забрали з позицій уздовж лінії Сватово-Куп’янськ.

В Інституті вивчення війни вважають, що переміщення військ РФ з інших ділянок фронту під Бахмут пов’язане зі стурбованістю загарбників щодо стабільності лінії фронту в цій зоні з огляду на деградацію «вагнерівців» у наступах, спрямованих на захоплення міста.

Нагадаємо, у Міністерстві оборони України повідомили про успіхи захисників у Бахмуті.

Exit mobile version