Пригожин повідомив, скільки «вагнерівців» він поклав на «захоплення» Бахмута: в ISW пояснили, чому слова олігарха викликали розкол у РФ

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомляють, що в інформаційному просторі країни-агресора наростає розкол через заяву російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина щодо «захоплення» міста Бахмут Донецької області.

Євген Пригожин

Фото – ria.ru

Експерти ISW у своєму звіті зазначають, що дискусії щодо втрат РФ у Бахмуті, озвучені «кухарем Путіна» на тлі заяв про «захоплення» міста, перенасичили інформаційний простір держави терориста, інформує «НБН».

В інтерв’ю 23 травня олігарх повідомив, що його «армія» у боях за Бахмут нібито втратила 10 000 новобранців і таку ж кількість «професійних» найманців. Провоєнні блогери РФ почали активно обговорювати ліквідованих «вагнерівців», заглушивши будь-який позитивний ефект від новини про «взяття» міста.

Один із найбільш яскравих представників «партії війни» в Росії, колишній «міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін заявив, що втрати бойовиків Пригожина можуть бути в 1,5 рази більшими, ніж заявив «кухар Путіна». Терорист стверджує, що ПВК у спробах захопити Бахмут втратила 40 000 найманців і зазнала «диких втрат за нікчемний результат».

Американські аналітики пишуть, що після цього фракції у провоєнному просторі країни-агресора почали дискутувати про те, чи варто підрозділам ЗС РФ чи ПВК отримувати нагороди за операції у Бахмуті. Олігарх своїми висловлюваннями про втрати «вагнерівців» у боях за місто позбавив можливості Міноборони говорити про «перемогу» у Бахмуті.

Зазначимо, що в інтерв’ю Пригожин розповів, як росіяни сприяли посиленню ЗСУ, зазначивши, яку армію він вважає найкращою у світі.

Exit mobile version