Оголосять про аварійний витік радіоактивних речовин: у ГУР попередили, на які дії підуть окупанти на ЗАЕС найближчими годинами

Представники Головного управління розвідки України попереджають, що окупаційні сили готують глобальну провокацію з імітації аварії на ЗАЕС.

Російські окупанти

Фото - rbk.ua

Як інформує “НБН“, про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР.

Так, згідно з даними розвідки, для здійснення задуманого війська РФ завдадуть удару безпосередньо по території Запорізької атомної електростанції. Після цього загарбники повинні будуть оголосити про аварійний витік радіоактивних речовин. Звичайно ж, у цьому всьому вони звинувачуватимуть Україну. І щоб по максимуму приховати свої дії росіяни зірвали планову ротацію персоналу постійної моніторингової місії МАГАТЕ, яка була запланована на 26 травня.

У пресслужбі зазначають, що мета такої акції – провокація міжнародної спільноти на проведення детального розслідування, під час якого будуть зупинені всі бойові дії. Відтак, окупанти сподіваються отримати необхідну для них паузу, яку вони використають для перегрупування окупаційного контингенту та зупинки контрнаступу ЗСУ. 

Нагадаємо, раніше ГУР показало, як окупанти використовують захоплену територію ЗАЕС.

Exit mobile version