Як Пригожин намагається використати прорив у Бєлгородській області: в ISW вказали на проблеми у РФ

В Інституті вивчення війни повідомили, що прорив російських добровольців у Бєлгородську область РФ виявив великі проблеми в країні-агресорі, що намагається використати олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Євген Пригожин

Фото – currenttime.tv

Аналітики ISW у своєму звіті проаналізували атаку на Бєлгородську область. За їхніми словами, прорив російських добровольців показав, що батальйону територіальної оборони відчутно не вистачало зброї для захисту регіону, інформує «НБН».

Американські експерти нагадали, як місяць тому генсек партії «Єдина Росія» Андрій Турчак закликав главу Кремля вирішити юридичні питання, пов’язані із забезпеченням ТРО зброєю та екіпіруванням.

У свою чергу, «кухар Путіна» у середу, 24 травня, зустрівся з представниками прикордонних областей для обговорення питань забезпечення безпеки в цих регіонах.

Пригожин заявив, що потрібно посилити присутність ЗС РФ уздовж кордону, розширити озброєння прикордонників та перенавчити їх на гранатомети. Також олігарх запевнив, що створення бліндажів, додаткових траншей та вогневої підтримки у цих районах забезпечать значний захист від військових загроз.

В Інституті вивчення війни переконані, що рекомендації власника ПВК «Вагнер» не матимуть належного ефекту, при цьому «кухар Путіна» скористається панікою в інформпросторі через прорив у Бєлгородську область для зміцнення свого впливу в РФ.

Раніше аналітики ISW повідомили, яка заява Пригожина про Бахмут викликала розкол у Росії.

Exit mobile version