Контрнаступ ЗСУ: в ISW розповіли, як Шойгу намагається уникнути паніки в РФ через масштабну операцію України

В Інституті вивчення війни заявили, що Міністерство оборони РФ почало готувати суспільство своєї країни до результатів контрнаступу Збройних сил України. Глава відомства Сергій Шойгу намагається запобігти паніці серед громадян.

Сергій Шойгу

Фото – ru.armeniasputnik.am

У своєму звіті американські аналітики пишуть, що оборонне відомство країни-агресора здобуло уроки з минулих помилок під час торішнього українського контрнаступу на Харківщині та Херсонщині. Успіхи ЗСУ тоді викликали паніку в РФ, інформує «НБН».

Тепер Міноборони Росії з певним «риторичним зв’язком» реагує на операції українських військ, намагаючись уникнути занепокоєння через контрнаступ ЗСУ в інформаційному просторі держави-терориста.

Зокрема, у вівторок, 20 червня, глава відомства Сергій Шойгу розпочав свій виступ на Колегії Міноборони Росії з обговорення контратак захисників на Запоріжжі та Донеччині, заперечуючи успіхи української армії.

В ISW звернули увагу на відносно спокійний підхід міністра оборони до масштабної військової операції України, що говорить про нездатність відомства підготувати єдину відповідь на минулі контрнаступи ЗСУ.

Раніше британська розвідка повідомила, що російський олігарх, власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин почав посилювати конфронтацію із оборонним відомством, створюючи проблеми Шойгу.

Exit mobile version