Шойгу пообіцяв Путіну сформувати «резервну армію»: у ISW розповіли, що стоїть за заявами міністра

Напередодні глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу пообіцяв кремлівському диктатору Володимиру Путіну до кінця червня сформувати «резервну армію» – новий армійський корпус. В Інституті вивчення війни проаналізували, що стоїть за цією заявою.

Володимир Путін і Сергій Шойгу

Фото – rbc.ru

Американські аналітики у звіті пишуть, що Шойгу для продовження так званої «СВО» має намір провести реструктуризацію армії Путіна. Зокрема, він планує створити новий армійський корпус та зміцнити ключові підрозділи Західного військового округу, інформує «НБН».

В ISW вважають, що оборонне відомство країни-агресора навряд чи повністю формалізує «добровольчі формування» на початок липня. Шойгу стверджував, що в РФ набрали 114 000 громадян для контрактної служби та 52 000 добровольців. Міністр заявив, що нібито щодня 1336 росіян підписують договір з Міноборони, що дає можливість щодоби формувати полк.

За словами експертів, слова соратника Путіна не варто сприймати буквально, оскільки у полках ЗС РФ зазвичай налічується понад 2000 бійців. Шойгу стверджував, що «немає необхідності» відправляти добровольців на фронт, проте запрошення жителів Далекого Сходу приєднатися до 25-ї армії говорить про протилежне.

Крім того, додаткові сили для укомплектування формувань армії Росії міністр має намір одержати за рахунок підписання контрактів із добровольцями до 1 липня. Попередня спроба Міноборони створити 3-й армійський добровольчий корпус влітку минулого року провалилася.

Раніше в ISW розповіли про спроби Шойгу уникнути паніки в інформпросторі РФ через український контрнаступ.

Exit mobile version