Позбавився від шантажиста і панікера: в ISW пояснили, чому Герасимов звільнив генерала Попова

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували відставку генерал-майора ЗС РФ Івана Попова, пояснивши, чому глава Генштабу армії Росії, командувач путінськими окупаційними військами в Україні Валерій Герасимов вирішив звільнити воєначальника.

Валерій Герасимов

Фото – ridl.io

Аналітики ISW у своєму звіті повідомили, що Герасимов ухвалив рішення про звільнення Попова з посади командувача 58-ї загальновійськової армії РФ. На думку експертів, відставка воєначальника пов’язана з його висловлюваннями, інформує «НБН».

Генерал заявляв про необхідність ротації окупаційних сил на Запоріжжі за умов українського контрнаступу. Ці підрозділи тривалий час перебували на фронті та зазнали значних втрат. Попов також мав намір звернутися до кремлівського диктатора Володимира Путіна для вирішення проблеми.

Герасимов звинуватив воєначальника у панікерстві та шантажі вищого військового керівництва, у результаті звільнивши його з посади. Генерала відправили на передову на фронті.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов розповів, скільки генералів армії країни-агресора симпатизують ватажку ПВК «Вагнер» Євгену Пригожину й не хочуть іти за кремлівським диктатором.

Exit mobile version