Запит на «сильну руку» знизився: соцопитування показало, якою українці хочуть бачити державну систему

Директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко розповів, скільки серед громадян України прихильників військового режиму та «сильної руки».

Офіс президента України

Фото – facebook.com/president.gov.ua

В інтерв’ю виданню «Апостроф» Биченко повідомив, що після 24 лютого 2022 року зросла частка українців, які підтримують державну систему, де країною керують військові або військовий режим, інформує «НБН».

За словами експерта, у 2017 році таких респондентів було 17%, а після початку повномасштабної війни показник зріс до 28%. При цьому 71% опитаних досі вважає таку систему поганою.

Директор соціологічної служби Центру Разумкова уточнив, що прихильники військового режиму сприймають таку систему не як диктатуру, а як захист демократії в умовах війни з агресором.

Порівняно з 2017 роком серед громадян України знизився запит на «сильну руку» з 80% до 62%. Биченко пояснив, що респонденти неправильно інтерпретували поняття «сильна рука», насправді його потрібно сприймати як запит громадян на більш керований та відповідальний перед суспільством держапарат.

Раніше соцопитування показало, кого українці вважають «внутрішніми ворогами» і вбачають у них загрозу для країни.

Exit mobile version