Як вбивати ворога, вирішувати нам – головком ЗСУ про удари по РФ західними ракетами великої дальності

Передавши Україні ракети великої давнини, західні союзники України встановили певні умови їх використання. Але тільки українці вирішуватимуть, яким чином їх використовувати.

Валерій Залужний

Фото - liga.net

Як повідомляє “НБН” із посиланням на The Washington Post, про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

За його словами, наша країна отримала ракети дальнього радіусу дії за умови, що їх не використовуватимуть для нанесення ударів по російській території. Також Залужний додав, що він користується зброєю вітчизняного виробництва, щоб наносити часті удари через кордон.

Для порятунку життя своїх людей, з якою метою мені потрібно отримувати від когось дозвіл стосовно дій на території ворога? Чомусь я зобов’язаний думати, що я можу там робити, а що не можу там робити. Чому? Тому що Путін накаже застосувати ядерну зброю? Але це не хвилює дітей, які гинуть, – розповів головнокомандувач.

Залужний упевнений, що тільки Україна має ухвалювати рішення про використання того чи іншого виду озброєння.

Це наша проблема, тому ми будемо ухвалювати рішення, яким чином можна вбити цього ворога. Під час війни можна і потрібно вбивати на його території. І якщо наші партнери бояться використовувати свою зброю, то ми будемо вбивати зі своєї. Однак стільки, скільки потрібно, – наголосив Валерій Залужний.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про заяву Залужного щодо де окупації Криму.

Exit mobile version