Міноборони РФ дедалі частіше звільняє командирів окупантів: у ISW пояснили активні «зачистки» в армії Путіна

Оборонне відомство Російської Федерації влаштувало «зачистки» командирів путінських окупаційних сил. В Інституті вивчення війни пояснили, що відбувається у військовому керівництві країни-агресора.

Міноборони РФ

Фото – rbc.ru

Американські аналітики у своєму звіті пишуть, що МО РФ почало процес «зачистки» командування деяких найбільш боєздатних формувань армії Путіна, інформує «НБН».

У ISW припускають, що звільнення командирів окупантів пов’язані з випадками непокори Генеральному штабу військ країни-агресора. Окрім звільнення генерал-майора Івана Попова, який керував загарбниками на Запоріжжі, на початку місяця Міноборони позбавилося від командира 7-ї дивізії ВДВ генерал-майора Олександра Корнєва.

Також відомо, що влада РФ заарештувала командувача 90-ї танкової дивізії генерал-майора Раміля Ібатулліна та його двох заступників. Джерела в країні-агресорі повідомляють, що взяти під варту можуть і командувача ПДВ генерал-полковника Михайла Теплинського. Крім того, МО має намір відправити у відставку командира 31-ї бригади ПДВ, полковника Сергія Карасьова.

В Інституті вивчення війни нагадали, що путінські генерали Попов і Теплинський вимагали від оборонного відомства здійснити радикальні зміни у веденні війни, які неможливо виконати Міноборони та Генштабу.

Раніше в ISW пояснили, чому глава Генштабу Росії вирішив звільнити воєначальника Івана Попова.

Exit mobile version