Контрнаступ ЗСУ: ЗМІ розкрили, який напрям є головною ціллю для України

Україна передала США інформацію про початок нового етапу контрнаступу ЗСУ. ЗМІ дізналися про головний напрямок масштабної військової операції захисників.

ЗСУ

Фото – allkharkov.ua

Американське видання New York Times, посилаючись на американських чиновників, заявило, що фронт на Запорізькому напрямі є однією з ключових цілей контрнаступу Сил оборони України, інформує «НБН».

Журналісти зазначають, що протягом останніх двох місяців основний удар масштабної військової операції захисників зосереджено у південно-східному регіоні України.

Згідно з даними про новий етап контрнаступу, які Київ передав Вашингтону, українські війська планують просуватися на південь, проходячи через мінні поля та інші укріплення окупантів, щоб досягти міста Токмак Запорізької області. У разі успіху, ЗСУ просуватимуться у напрямку Мелітополя.

Головна мета Сил оборони на цьому етапі операції – розірвати сухопутний коридор між тимчасово захопленими регіонами та Кримом, що є стратегічно важливим для України. Крім того, захисники хочуть глибше просунутися на південь, щоб цей регіон був зоною досяжності для артилерії ЗСУ.

Як повідомлялося, екс-генерал Бундесверу дорікнув Заходу за несвоєчасну та недостатню допомогу Україні, закликавши не критикувати контрнаступ захисників.

Exit mobile version