Контрнаступ ЗСУ: Маляр пояснила, що в Міноборони розуміють під «стратегічно важливими територіями»

Заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр прокоментувала слова представника Білого дому Джейка Саллівана про те, що контрнаступ ЗСУ – повернення стратегічно важливої території.

Ганна Маляр

Фото – mil.gov.ua

В інтерв’ю Олегу Панюті представниця оборонного відомства зазначила, що неправильно ділити регіони нашої країни на «важливі» та «неважливі», інформує «НБН».

За словами Маляр, важливі території з військового погляду – це не завжди конкретні населені пункти чи області, а транспортні вузли, певні позиції чи висоти. Наприклад, армія Путіна знищує Мар’їнку Донецької області, хоча РФ вона не потрібна. Загарбників цікавлять висоти, що розташовані біля міста.

Говорячи про тактичні плани ЗСУ на контрнаступ, замміністра розповіла, що зараз важливим є південний напрямок, оскільки захисникам необхідно вийти до Азовського моря.

При цьому варто пам’ятати, що для держави важливими є всі регіони України, включаючи Кримський півострів. Маляр порівняла нашу країну із тілом людини, де всі області функціонують як єдиний організм.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, на якому напрямку йдуть найзапекліші бої.

Exit mobile version