Контрнаступ на півдні України: британська розвідка вказала на природний фактор, який сповільнив просування ЗСУ

Розвідка Великобританії назвала один із факторів, який сповільнює контрнаступ Збройних сил України на півдні країни та заважає розвитку бойових дій у регіоні.

ЗСУ

Фото – slovoidilo.ua

Британська розвідка звернула увагу на природний фактор, який заважає захисникам активніше просуватися на фронті у південних областях України, інформує «НБН» із посиланням на Twitter-сторінку Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У звіті сказано, що на полях битв у регіоні виріс підлісок, який став однією з причин сповільнення наступу українських військ. Британська розвідка пояснює, що переважно орні землі в зоні фронту залишені під парою протягом 18 місяців, проте в умовах теплого та вологого літа бур’яни та чагарники ростуть набагато швидше.

У зведенні наголошується, що російські окупанти використовують підлісок для додаткового маскування укриттів оборонних позицій. Також дрібні дерева та чагарники ускладнюють знешкодження мін, з яких загарбники створили перешкоди для ЗСУ.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов висловився про дедлайни контрнаступу української армії, вказавши на труднощі, з якими зіткнулися бійці.

Exit mobile version