Найманці Пригожина переміщаються до РФ: в ISW пояснили, чому «вагнерівці» можуть залишити Білорусь

У вашингтонському Інституті вивчення війни стверджують, що бойовики ПВК «Вагнер» повертаються до Росії з Республіки Білорусь, оскільки диктатор Олександр Лукашенко відмовився фінансувати армію Пригожина.

ПВК "Вагнер"

Фото – secretmag.ru

Аналітики ISW у своєму звіті повідомили, що групи з 500-600 «вагнерівців» із РБ перекидають на територію Воронезької, Ростовської областей та Краснодарського краю РФ, інформує «НБН».

Посилаючись на інсайдерську інформацію, американські експерти заявили, що найманці армії Пригожина можуть залишити Білорусь, оскільки нелегітимний президент відмовився їх фінансувати.

Лукашенко дізнався, що Москва не займатиметься фінансовим забезпеченням ПВК і теж відмовився платити бойовикам «Вагнера». У зв’язку з цим армія Пригожина може вийти із РБ. Інсайдери стверджують, що в Білорусі залишиться невелика група інструкторів приватної військової компанії для навчання військових РБ.

Крім того, бойовики, яких не відправили до Лівії, в РФ «терміново» пішли у відпустку. При цьому командування ПВК закликало найманців завжди бути на зв’язку, оскільки будь-якої миті можуть надійти нові накази.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов наголосив на необхідності уважного спостереження за активністю «Вагнера», який продовжує виконувати завдання Кремля.

Exit mobile version