Що буде з групою «Вагнера» після смерті Пригожина: в ISW спрогнозували долю ПВК

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, що буде із групою «Вагнера» після того, як глава ПВК, російський олігарх Євген Пригожин загинув в авіакатастрофі в середу, 23 серпня.

ПВК "Вагнер"

Фото – ura.news

Експерти ISW у своєму звіті пишуть, що смерть ватажків «вагнерівців» – Пригожина, його заступника Дмитра Уткіна та керівника служби логістики і безпеки Валерія Чекалова дозволить Кремлю та Міноборони РФ послабити, підпорядкувати й знищити компанію, інформує «НБН».

Американські аналітики зазначають, що оборонне відомство країни-агресора створило ПВК, які займаються вербуванням колишніх та нинішніх найманців армії «кухаря Путіна», щоб контролювати діяльність «Вагнера» за межами РФ.

В Інституті вивчення війни зазначають, що Москва відмовилася платити Мінську за розгортання «вагнерівців» у РБ. Фінансові проблеми ПВК призвели до скорочення виплат, що змусило бойовиків піти у відставку. Найманці Пригожина почали готуватися до повернення у Росію.

Після смерті олігарха група «Вагнера» втратила можливість діяти незалежно від МО РФ. Існує три сценарії, до яких може вдатися Кремль – відновити ПВК як меншу організацію, повністю підпорядкувати її оборонному відомству або повністю розпустити.

Зазначимо, Польща побоюється, що «вагнерівці» стануть небезпечнішими, коли їх контролюватиме кремлівський диктатор Володимир Путін.

Exit mobile version