«Друга армія світу» розпочала «парад помилок»: військовий експерт оцінив шанси ЗСУ на новий прорив на Запоріжжі

Військово-політичний експерт групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко проаналізував ситуацію на полі бою та оцінив шанси захисників на новий прорив.

ЗСУ

Фото – unian.net

В інтерв’ю виданню Оbozrevatel експерт розповів, що армія Путіна давно розпочала «парад помилок» на фронті – окупанти витрачали величезні ресурси, щоб зупинити наступ українських військ, інформує «НБН».

Коваленко пояснив, що загарбники активно спалювали свої резерви на другій лінії оборони, намагаючись утримати першу, яка мала «заморозити» просування ЗСУ та виснажити їх. В результаті росіяни не досягли успіху та втратили свої стратегічні ресурси.

Наразі «визволителі» на другій лінії оборони вже не зможуть стримати українські війська, тому змушені перекидати особовий склад на Запоріжжя з інших плацдармів, що, на думку експерта, не врятує ситуацію для ворога.

Коваленко вважає цілком реальним прорив захисників на Запорізькому напрямі та нову хвилю «жестів доброї волі» путінських окупаційних сил. Він припускає, що до кінця вересня сили оборони можуть вийти на Токмак, а в жовтні розпочати операцію з деокупації Мелітополя.

Раніше аналітики Інституту вивчення війни розповіли про продумані дії захисників на Запорізькому напрямку, завдяки яким ЗСУ досягли успіхів.

Exit mobile version