Наступ може «завмерти»: військовий експерт зробив прогноз щодо бойових дій на осінньо-зимовий період

Військовий експерт, полковник запасу Петро Черник зробив прогноз щодо війни на осінь та зиму, розповівши, що може стати перешкодою для просування українських військ.

ЗСУ

Фото - 24news.com.ua

В інтерв’ю виданню Оbozrevatel Черник розповів, що з настанням холодів та дощової погоди ЗСУ продовжать обстрілювати важливі логістичні об’єкти ЗС РФ, проте наступ у цей період може «завмерти», інформує «НБН».

За словами військового експерта, загарбники окопалися, тож захисники можуть просуватися тоді, коли рухається важка техніка. По вологому ґрунту не зможуть проїхати ні українські, ні західні, ні російські танки, які важать більше 10 тонн.

Ситуація може змінитись, якщо земля промерзне – для цього потрібно, щоб морози -10 градусів стояли як мінімум сім днів. За такого розкладу формат бойових дій не відрізнятиметься від літнього, тільки військовим потрібно буде одягатися тепліше. Також впливатиме на ситуацію сніг та вітер.

Черник зазначив, що армія Путіна здаватися не збирається, проте вона не має можливостей для досягнення успіхів на полі бою. На думку експерта, у ЗС РФ відсутній потенціал для відігравання ситуації.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський заявив, що «друга армія світу» готується до реваншу на сході України.

Exit mobile version