Чому РФ не змогла захопити Київ у перші години вторгнення: офіцер ГУР розповів, як вдалося зірвати плани ворога

Журналісти поспілкувалися із чинним офіцером Головного управління розвідки Міністерства оборони України, який розповів про захист Києва у перші дні повномасштабного вторгнення військ Російської Федерації.

Аеропорт у Гостомелі

Фото – nv.ua

В інтерв’ю виданню Оbozrevatel офіцер ГУР МОУ розповів, що 24 лютого 2022 року з початком ракетних ударів РФ по Україні виникла паніка не лише серед цивільних, а й у військових колах. Проте захисники змогли відбити наступ армії Путіна на столицю завдяки чітким наказам та координації дій, інформує «НБН».

За словами військового, окупанти планували висадитися в аеропорту Гостомелю та розпочати похід на Київ, проте захисники зірвали їхній план. Росіяни розраховували на висадку двох груп десантників. Деякі з першої групи висадилися у «зеленці», проте одразу потрапили під вогонь наших бійців, бо не знали місцевості. Друга група так і не змогла піти у наступ.

Окупанти не змогли провести висадку десанту на злітній смузі, оскільки їм завадили Нацгвардія та спецназівці, які пішли у бій та заблокували дорогу автомобілями.

Незважаючи на те, що захисники мали мінімальну кількість озброєння, вони ще на підльоті змогли збити ворожі гелікоптери. Надвечір на місце доставили NLAW, Stinger та Javelin. Бійцям довелося освоювати нові ППРК та ПРЗК буквально «на коліні», готуючись відбити атаку «визволителів».

Взявши бій, українські військові зруйнували плани РФ та виграли час для координації підрозділів й доставки додаткової зброї. Начальник української розвідки Кирило Буданов завдяки чіткому розумінню та обробці інформації зміг скоординувати військових, що врятувало столицю України від захоплення в перші дні повномасштабної війни.

Зазначимо, що сьогодні, 7 вересня, в Україні відзначають День військової розвідки. Глава ГУР МОУ випустив інтригуючий ролик, закликавши громадян загадувати бажання.

Exit mobile version