Чи несе Зеленський особисту відповідальність за корупцію у владі: соцопитування показало, що про це думають українці

Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з КМІС та Центром Разумкова з'ясував, чи покладають українці відповідальність за корупцію у військових адміністраціях та уряді на главу держави Володимира Зеленського.

Володимир Зеленський

Фото – ua.news

У респондентів поцікавилися, чи вважають вони президента відповідальним за використання посадовими особами в уряді та військових адміністраціях свого службового становища в особистих цілях, інформує «НБН».

Дослідження показало, що на початок липня 78% опитаних покладають відповідальність за зловживання урядовцями владними повноваженнями на главу держави. Переконані, що це питання поза компетенцією Зеленського 18% українців, 4% респондентів – важко відповісти.

Соціологи зазначають, що громадяни віком 60 років і старші (81%) більш вимогливі до президента і заявляють, що саме він є відповідальним за корупцію у владі, ніж люди віком 18-29 років (70%).

Раніше соціологи Центру Разумкова повідомили, хто з політиків втратив довіру громадян України за час повномасштабної війни, а хто з них продовжує бути популярним.

Exit mobile version