Окупанти завдали удару по Україні «Оніксами»: у Повітряних силах пояснили, чому ППО не збиває ці ракети

У ніч на понеділок, 25 вересня, армія Путіна завдала удару по Україні дронами-камікадзе, «Калібрами» та «Оніксами». Речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат пояснив, чому протиповітряна оборона не знищила протикорабельні ракети.

Запуск ракети "Онікс" ЗС РФ

Фото – ria.ru

В ефірі телеканалу «Київ» представник Повітряних сил пояснив, що «Онікс» – це протикорабельна ракета, яку випускає береговий комплекс «Бастіон». Особливість цієї зброї ЗС РФ у тому, що вона має надзвукову швидкість, а також опускається вниз і притискається до водної поверхні перед ударом, інформує «НБН».

За словами Ігната, на такій швидкості збити низьковисотний «Онікс» фактично неможливо, оскільки перехопити такі ракети можуть сучасні комплекси ППО, наприклад, американські ЗРК Patriot або французькі SAMP/T. Західні системи, які одержав Київ, не можуть покрити всю територію України.

«Онікси» можуть долати відстань до 600 кілометрів. «Друга армія світу» заощаджує «Калібри» та ракети типу «Х», завдаючи удару по місцях, до яких можуть дістати «Онікси».

Нагадаємо, експерти Defense Express вказали на особливості нічної атаки окупантів на південь України.

Exit mobile version