РФ завдала чергового удару по Одесі: військові експерти вказали на особливості нічної атаки окупантів

У ніч на понеділок, 25 вересня, війська Російської Федерації вкотре обстріляли Одесу. Військові експерти розповіли, у чому особливість цієї атаки окупантів на місто.

Ракетні атаки на Україну

Фото – glavcom.ua

Експерти Defense Express повідомили, що цієї ночі «друга армія світу» завдала удару по півдню України, зокрема по Одесі. Атака росіян була комбінованою – вони випустили крилаті ракети «Калібр», протикорабельні ракети «Онікс» та дрони-камікадзе, інформує «НБН».

Сили ППО знищили всі 19 БПЛА, 11 із 12 «Калібрів», проте не змогли ліквідувати «Онікси», які здатні перехопити лише сучасні західні ЗРК.

Аналітики звернули увагу на те, що ЗС РФ запускали «Калібри» з малого ракетного корабля та підводного човна з Феодосійського району та Новоросійська. Це говорить про те, що у «другої армії світу» залишається можливість запуску таких ракет навіть із району своєї другої за розміром бази ЧФ РФ.

При цьому загарбники однаково обмежено використовують і саму базу, і район для запуску ракет, востаннє звідти окупанти атакували Україну в червні.

Нагадаємо, керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив про наслідки нічного удару по місту.

Exit mobile version