Навіщо РФ повернула «вагнерівців» під Бахмут: у ЗСУ розповіли про роль бойовиків ПВК, оцінивши ймовірність перелому на фронті

Начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш висловився щодо мети повернення Росією бойовиків групи «Вагнера» під Бахмут Донецької області, оцінивши ймовірність тактичного перелому на фронті.

ПВК "Вагнер"

Фото – uanews.net

В ефірі національного телемарафону глава прес-служби підтвердив, що «вагнерівці» в армії Путіна обіймають різні посади, зокрема, командні та інструкторські. Однак повернення бойовиків ПВК на фронт в Україну більше відіграє інформаційну роль, повідомляє «НБН».

Євлаш зазначив, що РФ використовує найманців як залякування, оскільки вони відомі своїми каральними операціями. Не виключено, що «вагнерівці» – елемент стримування мобілізованих росіян та відволікання уваги від деокупації Кліщіївки.

За словами представника Східного угруповання військ ЗСУ, захисники зруйнували легенду про ПВК. Крім того, не варто говорити про тактичний перелом на фронті, оскільки присутність бойовиків – поодинокі випадки.

Раніше щодо повернення найманців групи «Вагнера» в Україну висловилися в Інституті вивчення війни, розповівши про проблему ПВК.

Exit mobile version