Скільки літаків втратили війська РФ від початку війни: британська розвідка розповіла, що знижує термін життя авіації ворога

Розвідка Великобританії з'ясувала, скільки бойових літаків втратила Російська Федерація після 24 лютого 2022 року. Також у відомстві розповіли, що може зменшити термін життя тактичної авіації військ країни-агресора.

Російський бойовий літак

Фото – ria.ru

Британська розвідка заявила, що російські окупаційні сили від початку повномасштабної війни в Україні втратили під час бойових дій близько 90 літаків.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-акаунт міністерства оборони Сполученого Королівства.

У звіті розвідки Великобританії сказано, що термін служби авіації держави-терориста, що залишилася, спливає швидше, ніж планувалося. Це пов’язано з тим, що на деяких типах літаків росіяни літають набагато інтенсивніше, ніж до лютого 2022 року.

Як пояснили у відомстві, кожен літак має розрахунковий термін служби в льотних годинах. Не виключено, що через додаткове використання авіації в період повномасштабного вторгнення термін її служби скорочується набагато швидше, ніж планувалося Повітряно-космічними силами окупантів.

Незважаючи на те, що загарбники можуть збільшувати кількість бойових вильотів над окупованими українськими територіями, зношування літаків знижуватиме термін життя тактичної авіації путінської армії.

Раніше британська розвідка пояснювала, чому в Україні знижується ефективність російських бойових літаків.

Exit mobile version