Окупанти перейшли до нової тактики «еластичної оборони», сподіваючись зупинити контрнаступ ЗСУ – ЗМІ

Іноземні ЗМІ повідомляють про те, що «друга армія світу», як і раніше, сподівається зупинити контрнаступ українських військ. Для цього командування армії Путіна почало застосовувати нову тактику «еластичної оборони».

Російський окупант

Фото – ЕРА

Американське видання The New York Times повідомляє, що загарбники почали використовувати давню військову тактику під назвою «еластична оборона», щоб не дати ЗСУ утримувати населені пункти та інші позиції як плацдарм для майбутніх атак, інформує «НБН».

Журналісти пояснили, що «визволителі» відходять на другу лінію позицій, дозволяючи захисникам просунутися вперед. Після окупанти завдають удару у відповідь, коли українські військові стають вразливими, підходячи до нещодавно залишених позицій ЗС РФ або пересуваючись відкритою місцевістю.

Мета тактики «еластичної оборони» росіян у тому, щоб не дати українським бійцям закріпитися на позиції та використовувати її як базу для продовження наступу.

Нагадаємо, мелітопольський мер Іван Федоров розповів про тунелі з окопів та двоповерхові підземні бліндажі, які створили окупанти на Запоріжжі.

Exit mobile version