Глава МАГАТЕ розкрив обіцянку, яку особисто дав йому Зеленський щодо Запорізької АЕС

Голова міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ Рафаель Гроссі розповів про обіцянку, яку йому дав український лідер Володимир Зеленський щодо Запорізької атомної електростанції.

Рафаель Гроссі

Фото – ТАСС

В інтерв’ю британському виданню The Guardian директор МАГАТЕ повідомив, що глава України пообіцяв йому, що захисники під час контрнаступу не атакуватимуть Запорізьку АЕС, інформує «НБН».

За словами Гроссі, президент особисто запевнив його, що ЗСУ не будуть бомбити або обстрілювати атомну електростанцію, яка окупована російськими військами. При цьому Зеленський наголосив, що окрім прямих атак на ЗАЕС у нього на столі лежать «всі інші варіанти».

Глава організації зазначив, що на захопленій росіянами станції може статися будь-що і це викликає у нього занепокоєння. Гроссі зазначив, що Запорізька АЕС зараз небезпечна, оскільки вона перебуває серед бойових дій.

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов розповів про три невдалі спроби звільнення Енергодару та ЗАЕС, досвід яких став у пригоді розвідникам для проведення операцій у Криму.

Exit mobile version