В ISW розповіли деталі наступу РФ на Авдіївку, оцінивши можливості окупантів досягти успіху

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували наступ російських окупаційних сил на Авдіївку Донецької області. Аналітики оцінили можливості загарбників досягти успіху.

Авдіївка

Фото – armyinform.com.ua

Експерти ISW у своєму звіті пишуть, що «друга армія світу» почала штурмувати Авдіївку у вівторок вранці, 10 жовтня, після проведеної інтенсивної артилерійської підготовки, інформує «НБН».

Аналітики звернули увагу на заяви російських загарбників і пропагандистів, які повідомляли, що на цьому напрямі «визволителі» роблять акцент на контрбатарейну боротьбу, використовують системи РЕБ, ведуть надійну артилерійську підготовку поля бою і демонструють «чітку взаємодію» між командуванням, штурмовими групами, артилерією.

Одне пропагандистське джерело стверджує, що нібито на Авдіївському напрямку ЗС РФ не застосовують тактику «м’ясних штурмів», а намагаються прорватися бронетехнікою вздовж доріг до позицій захисників, після чого йдуть колони піхоти окупантів.

В Інституті вивчення війни стверджують, що на захоплення міста росіяни кинули сили 1-го армійського корпусу «ДНР», які «славляться» образливою командною культурою, поганою дисципліною та мінімальною підготовкою.

Незважаючи на те, що бійці підрозділів «народної республіки» змогли інтегруватися в регулярні війська країни-агресора, навряд чи ця адаптація стане перевагою для армії Путіна.

В ISW нагадали, що українські бійці добре укріпили Авдіївку, крім того місто захищене опорним пунктом Сил оборони, що ускладнить можливість «визволителям» наблизитися до населеного пункту або захопити його.

Раніше американські аналітики розкрили мету локальних наступів російських військ поблизу Авдіївки та Оріхова.

Exit mobile version